Hradozámecká noc

Hradozámecká noc jako obvykle symbolicky uzavírá hlavní návštěvnickou sezónu. Na co se můžete letos na Červené Lhotě těšit?

 

  • cestovatelská hra pro děti                      18:00 - 20:00       zámecký park   
  • koncert Jany Kláry Čermákové             19:00 -19:30         svatební síň 
  • přednáška doc. Lenky Martínkové      20:00 - 20:40        svatební síň
  • noční prohlídka zámku                           21:00 - 23:00       interiéry 1. patra

 

V letošním roce jsme připravili dobrodružnou cestu pro děti ve stylu cest posledního majitele Lhoty prince Johana Schönburga. Děti (i dospělí) se vydají do míst v Evropě i mimo ni, kde Johan žil a vyzkouší si, co by je v těchto zemích mohlo potkat - např. jak rychle si sbalíte na cesty do Rakouska nebo zvládli byste v Africe ulovit buvola? Tyto a další úkoly na Vás budou čekat v zámeckém parku Červené Lhoty. 

Ani letos nechybí hudební vystoupení nově Vás čeká mladá umělkyně Jana Klára Čermáková, která zahraje španělské rytmy na kytaru a na klavír výběr z klasické hudby.

Než se vydáte užít si večerní atmosféru interiérů doporučujeme přednášku doc. Lenky Martínkové na téma Patronáty světské a církevní, která se zaměří i na vazbu s rodem Habsburků, kterým je věnován letošní rok. Následně budou přístupné Historické interiéry 1. patra, kdy si návštěvníci budou moci vychutnat večerní atmosféru zámku nasvíceného svíčkami a lampičkami a to bez průvodce. Interiéry budou přístupné v čase 21-23 hod a projít si je můžete vlastním tempem a třeba se i vrátit nebo je projít znovu. 

 

Vstupné platí na noční prohlídku zámku, na ostatní akce večera je vstup volný. Vstupenku můžete zakoupit online či na místě v kase zámku.

Těšíme se na Vás.